CategoriesKaritsa, lammas

Yrttimarinoitu lampaan viulu

Tämä ruoka vaatii pitkän valmistusajan. Laita marinoitumaan vähintään vuorokausi ennen paistamista, mielellään pidemmäksikin aikaa. Mausteina runsaasti valkosipulia, sitruunaa ja yrtteä.

Ainekset

Marinadi:
500 g maustamatonta jogurttia
6 oksaa tuoretta rosmariinia, lehdet kuorittuina
1 nippu tuoretta persiljaa, varret poistettuna
1 kokonainen valkosipuli murskattuna
2 sitruunan kuorta
1 lampaan viulu

Paistamiseen:
4 isoa sipulia neljäsosapaloiksi leikattuna
1 dl oliiviöljyä
5 rkl kosher-suolaa
3 rkl jauhettua mustapippuria
6 oksaa tuoretta rosmariini
1 nippu tuoretta persiljaa, varret poistettuna
5-8 kynttä valkosipulia
2 sitruunan kuori

Ohje

Marinadi

Sekoita jogurtti, 4 rosmariinin oksaa, 1/2 nippu persiljaa, murskattu valkosipuli ja
1 1/2 sitruunan kuori suuressa kulhossa. Sivele marinadi kauttaaltaan lampaan viulun päälle.
Peitä ja jäähdytä 24-48 tuntia jääkaapissa.

Vaihe 1
Esilämmitä uuni seuraavana päivänä 200 asteeseen. Levitä sipulit uunivuoan pohjalle.
Poista lammas marinadista, huuhtele ja kuivaa. Aseta sivuun.

Vaihe 3
Laita monitoimikoneeseen oliiviöljy, suola, pippuri, 4 rosmariinin oksaa, 1/2 nippu persiljaa, 1/2 pää valkosipulia ja 1 1/2 sitruunan kuori. Käsittele, kunnes seoksesta tulee tasaista tahnaa.
Hiero karitsan jalkaa tahnalla ja laita sipulien päälle paistinpannulle.

Vaihe 4
Paista esilämmitetyssä uunissa 20 minuuttia ja alenna sitten lämpötila 165 asteeseen.
Jatka paistamista, kunnes haluttu kypsyysaste noi 40-50 minuuttia mediumiksi.

Liha jää hieman punertavaksi, kun sisälämpötila on 65-70 astetta. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka kypsennystä, kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Peitä kypsä paisti foliolla ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Liha jää hieman punertavaksi, kun sisälämpötila on 65-70 astetta.