Lisätiedot
Paino | Ei saatavilla/-tietoa |
---|---|
Alkuperämaa | Japani |
Ainesosat | Naudan liha |
Valitse koko | 100 g, 200 g, 400 g, 600 g |
Wagyu A5 ulkofile. Parasta wagyua on japanilainen marmoriluokkaan A5 kuuluva liha. Marmoriluokkia on viisi ja A5 on se eniten marmoroitunut. Erityisen hyvä rasvatasapaino, erittäin sileä rakenne ja mehukas maku tekevät lihan mausta elämyksen. Nämä ovat Wagyu A5:n korkealaatuisen lihan luonne.
Lihan arvoasteikon tarkat kriteerit. Lihaa arvioidaan neljän tekijän kautta: marmorointi, väri ja kirkkaus, kiinteys ja tekstuuri ja rasvan väri, kiille ja laatu. Jokainen tekijä arvioidaan asteikolla 1-5, viiden ollessa korkein arvosana. Lihaa arvioidaan myös BMS-arvon (Beef Marbling Standard) mukaan. Lihaa arvioidaan sen mukaan, kuinka paljon lihaksensisäistä rasvaa lihassa on. Lihaksensisäinen rasva antaa lihalle marmorinlaisen ulkonäön.
A5-luokan japanilainen musta WAGYU -karja ruokitaan vain hyvälaatuisilla viljoilla (maissi ja riisin oljet) ja kasvatetaan hyvällä huolenpidolla.
Nautarotuja on neljä: Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Polled ja Japanese Shorthorn. 90 % lihasta on Japanese Blackia, joista arvostetuimpia rotuja ovat Tajima, Kobe, Omi, Kagoshima, Miyazaki.