Lisätiedot
Paino | Ei saatavilla/-tietoa |
---|---|
Alkuperämaa | Ranska |
Allergeenit | Maito |
Ainesosat | Pastoröitu maito, |
Morbier de chevre. Kypsytyksen aikana juuston sisälle lisätty elintarviketuhkaraita antaa juustolle sen poikkeuksellisen marmoria muistuttavan ulkonäön. Kypsytyksen aikana juustoa pestään annatton ja suolaliuoksen yhdistelmällä, joka tuottaa juustoon oranssin ulkokuoren.
Morbierillä on suojattu alkuperänimitys.
Morbier on nuorena mieto maultaan, mutta se muuttuu kypsytyksen myötä runsaammaksi ja aromaattisemmaksi. Juusto sopii mainiosti juustotarjottimelle, lämpimiin leipiin tai racletteen. Viiniksi sille suosittelen kevyehköä punaviiniä, kuten esimerkiksi marjaisan raikasta Pinot Noiria.