Lisätiedot
Paino | Ei saatavilla/-tietoa |
---|---|
Alkuperämaa | Espanja |
Ainesosat | Lampaan maito |
Ravintosisältö | Per 100 g: |
Manchego on rasvainen ja voimakassuolainen, pitkään kypsynyt herkuttelujuusto, joka on parhaimmillaan sellaisenaan tapaspaloina tai juustotarjottimella tarjottuna hunajan, tuoreiden viikunoiden tai viikunahillon sekä pähkinöiden kera.
Manchego Vega Mancha on lampaanmaidosta valmistettu juusto, jota tuotetaan Espanjassa La Manchan alueella.
Väriltään juusto on kultaan vivahtavan keltainen. Manchegon maku vaihtelee pehmeästä terävään juuston kypsennysajasta riippuen. Kypsytysajan pidentyessä juuston rakenne muuttuu tiiviimmäksi ja maku kevyen pähkinäiseksi. Jo kuusi kuukautta kypsynyt manchegojuusto on maultaan aromikasta ja koostumukseltaan kiinteää.
Vähintään kolme kuukautta kypsennettävä Manchego on rakenteeltaan puolikiinteä, ja siinä on pieniä koloja. Manchego on parasta sellaisenaan – nauti espanjalaista herkuttelujuustoa tapaksina, vartaissa tai marinoituna.
Kuori ei ole tarkoitettu syötäväksi.