Kalkkunat

Kalkkunat

6,98 49,80 

Tilaa helposti kaikki mitä jouluun tarvitset.
Valitse haluamasi tuotteet ja lisää ostoskoriin.

Sivun alalaidasta löydät tuotekohtaiset lisätiedot ja ainesosaluettelon.

6,98 
49,80 
Osasto: Tag

Kalkkunat

6,98 49,80 

Tilaa helposti kaikki mitä jouluun tarvitset.
Valitse haluamasi tuotteet ja lisää ostoskoriin.

Sivun alalaidasta löydät tuotekohtaiset lisätiedot ja ainesosaluettelon.

6,98 
49,80 
Osasto: Tag

Paisto-ohje

1. Sulata pakastettu kalkkuna jääkaapissa ja ota se hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Varaa riittävästi aikaa sulamiseen. 

2. Tarkista, onko linnussa sisäelimiä ja ota ne pois. Huuhdo kalkkuna huolellisesti kylmällä vedellä ja kuivaa paperilla.

3. Laita kalkkuna työtasolle rintapuoli ylöspäin. Ota tukeva ote siivestä ja katkaise se toisen nivelen kohdalta. Sido koivet yhteen paksulla puuvillalangalla. Vedä lanka linnun yläpuolelta ja sido myös siiventyngät kiinni vartaloon.

4. Mausta kalkkuna sekä sisä- että etupuolelta suolalla ja pippurilla. Nosta kalkkuna rintapuoli ylöspäin reunalliseen uunivuokaan ja sivele sen pinta voisulalla. Voit myös vuorata linnun pekonilla, mikäli haluat hieman savun makua ja rasvaisuutta.

5. Paista kalkkunaa 210-asteisessa uunissa, kunnes se on ruskistunut kauniisti, noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150-asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 2–3 tuntia, kunnes rintafileen sisälämpötila on 72 astetta. Voitele kalkkuna muutamia kertoja paistamisen aikana voisulalla. Voit käyttää voitelemiseen myös kanalientä.

6. Viimeistele kypsä lintu haluamallasi tavalla. Voit laittaa kalkkunan kokonaisena pöytään tai sitten voit irrottaa linnusta koivet siten, että ne jäävät mahdollisimman ehjiksi. Irrota tämän jälkeen rintalihakset tarkasti rintalastaa pitkin. Leikkaa fileet viipaleiksi. Viipaloi lopuksi reisi- ja koipilihat.

7. Nauti.

Tuotetiedot

Savustettu kalkkunafileesiivut, 34,90 €/kg.

Valitse haluamasi määrä valitsemalla 200 g määrää useampi kpl.

Kokonaisia savustettuja kalkkunan rintafileitä on saatavilla myymälän palvelutiskiltä. Hinta palana 28,90 €/kg.

Ainesosat: Kalkkunan liha
Alkuperämaa: Suomi

Savustettu pikkukalkkuna kokonainen.
24,90 €/kg
Savustettu pieni kokonainen herkkukalkkuna. Kalkkunan paino noin 2 kg /kpl.
Valmis nostettavaksi joulupöytään.
Ainesosat: Kalkkunan liha
Alkuperämaa: Suomi

Tuotetiedot

Savustettu kalkkunafileesiivut, 34,90 €/kg.

Valitse haluamasi määrä valitsemalla 200 g määrää useampi kpl.

Kokonaisia savustettuja kalkkunan rintafileitä on saatavilla myymälän palvelutiskiltä. Hinta palana 28,90 €/kg.

Ainesosat: Kalkkunan liha
Alkuperämaa: Suomi

Savustettu pikkukalkkuna kokonainen.
24,90 €/kg
Savustettu pieni kokonainen herkkukalkkuna. Kalkkunan paino noin 2 kg /kpl.
Valmis nostettavaksi joulupöytään.
Ainesosat: Kalkkunan liha
Alkuperämaa: Suomi

Paisto-ohje

1. Sulata pakastettu kalkkuna jääkaapissa ja ota se hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Varaa riittävästi aikaa sulamiseen. 

2. Tarkista, onko linnussa sisäelimiä ja ota ne pois. Huuhdo kalkkuna huolellisesti kylmällä vedellä ja kuivaa paperilla.

3. Laita kalkkuna työtasolle rintapuoli ylöspäin. Ota tukeva ote siivestä ja katkaise se toisen nivelen kohdalta. Sido koivet yhteen paksulla puuvillalangalla. Vedä lanka linnun yläpuolelta ja sido myös siiventyngät kiinni vartaloon.

4. Mausta kalkkuna sekä sisä- että etupuolelta suolalla ja pippurilla. Nosta kalkkuna rintapuoli ylöspäin reunalliseen uunivuokaan ja sivele sen pinta voisulalla. Voit myös vuorata linnun pekonilla, mikäli haluat hieman savun makua ja rasvaisuutta.

5. Paista kalkkunaa 210-asteisessa uunissa, kunnes se on ruskistunut kauniisti, noin 30 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150-asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 2–3 tuntia, kunnes rintafileen sisälämpötila on 72 astetta. Voitele kalkkuna muutamia kertoja paistamisen aikana voisulalla. Voit käyttää voitelemiseen myös kanalientä.

6. Viimeistele kypsä lintu haluamallasi tavalla. Voit laittaa kalkkunan kokonaisena pöytään tai sitten voit irrottaa linnusta koivet siten, että ne jäävät mahdollisimman ehjiksi. Irrota tämän jälkeen rintalihakset tarkasti rintalastaa pitkin. Leikkaa fileet viipaleiksi. Viipaloi lopuksi reisi- ja koipilihat.

7. Nauti.

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping