Lisätiedot
Paino | 0,150 kg |
---|---|
Alkuperämaa | Ranska |
Ainesosat | Lampaanmaito |
Valitse koko | 150 g, 200 g, 400 g, 500 g |
Roquefort juusto on rakenteeltaan hieman kostea ja mureneva. Valkoisen tai norsunluunvärisen juustomassan sisällä kulkee vihertävänharmaita jalohomeraitoja. Juustolla ei ole lainkaan kuorta ja se pakataan metallifolioon.
Alkuperänimisuojan (AOC, Appellation d’origine contrôlée) Roquefort sai jo 1925, Ranskan ensimmäisenä juustona.
Roquefort-juuston aromit avautuvat huoneenlämmössä ja ovat parhaimmilleen oikeiden makuparien kanssa. Ranskalainen tapa on tarjota juustoa viikuna- tai raparperihillon ja rapeakuorisen, vaalean leivän kanssa. Roquefort sopii erinomaisesti myös juustotarjottimelle miedompien juustojen ja viikunoiden, pähkinöiden, päärynän ja makean viinin kanssa. Vahva juusto sopii hyvin ruokaisiin salaatteihin, kermaiseen pastaan ja erilaisiin piirakoihin.