Joulukinkut

Joulukinkut

17,90 124,50 

Valitse haluamasi kinkkukoko. Kaikki kinkut ovat eri painoisia. Pyrimme saamaan mahdollisimman lähelle haluamasi kinkun. Kinkun hinta täsmäytetään, kun punnitsemme ja valitsemme kinkun tilaukseenne. Hyvitämme ostosta painoheiton verran, mikäli painoheitto ylittää yli 100 g.
Ylimenevästä osuudesta emme veloita lisähintaa.

Esimerkki: Tilaus tehdään kokoluokkaan 3-4 kg, jonka hinta on 63,60 euroa. Tilaukseen toimitettava kinkku painaa 3,6 kg, jonka hinta on 57,24. Palautamme maksukortillenne 6,36 euroa.
Mikäli emme pysty toimittamaan kinkkua halutusta kokoluokasta, olemme yhteydessä erikseen, jotta voimme valita mahdollisen korvaavan kinkun kokoluokan.

Sivun alalaidasta löydät tuotekohtaiset lisätiedot ja ainesosaluettelon.

47,70 
63,60 
79,50 
95,40 
111,20 
74,70 
99,60 
124,50 
17,90 

Joulukinkut

17,90 124,50 

Valitse haluamasi kinkkukoko. Kaikki kinkut ovat eri painoisia. Pyrimme saamaan mahdollisimman lähelle haluamasi kinkun. Kinkun hinta täsmäytetään, kun punnitsemme ja valitsemme kinkun tilaukseenne. Hyvitämme ostosta painoheiton verran, mikäli painoheitto ylittää yli 100 g.
Ylimenevästä osuudesta emme veloita lisähintaa.

Esimerkki: Tilaus tehdään kokoluokkaan 3-4 kg, jonka hinta on 63,60 euroa. Tilaukseen toimitettava kinkku painaa 3,6 kg, jonka hinta on 57,24. Palautamme maksukortillenne 6,36 euroa.
Mikäli emme pysty toimittamaan kinkkua halutusta kokoluokasta, olemme yhteydessä erikseen, jotta voimme valita mahdollisen korvaavan kinkun kokoluokan.

Sivun alalaidasta löydät tuotekohtaiset lisätiedot ja ainesosaluettelon.

47,70 
63,60 
79,50 
95,40 
111,20 
74,70 
99,60 
124,50 
17,90 

Joulukinkku on joulupöydän kunkku

Tuoresuolattu kinkku. Luuton, verkossa.

15,90 €/kg

Ainesosat: Porsaanliha

Ravintosisältö: energia: kJ/kcal 905/220
rasva 16 g josta tyydyttynyttä rasvaa 6 g
hiilihydraatit 0 g
josta sokereita 0 g
proteiini 19 g
suola 1,6 g

Alkuperämaa: Suomi

Tuoresuolattu kinkku. Kypsä. Luuton, verkossa.

24,90 €/kg

Alkuperämaa: Suomi

Ainesosat: Porsaanliha

Ravintosisältö: energia: kJ / kcal 905 / 220
rasva (g) 16, josta tyydyttynyttä rasvaa (g) 6
hiilihydraatit (g) 0
josta sokereita (g) 0
proteiini (g) 19
suola (g) 1,6

Tuoresuolattu kinkku. Potkalla, verkossa.

13,90 €/kg

Alkuperämaa: Suomi

Ainesosat: Porsaanliha

Porsaan kyljestä valmistettu, miedolla savulla ja pippurilla maustettu suussa sulava pippurirulla.

17,90 €/kg

Alkuperämaa: Suomi

Ainesosat: Sianliha, vesi, suola, mausteet (sipuli, maustepippuri), liivate (sika), stabilointiaine (E451, E452, E450), glukoosi, hapettumisenestoaine (E316), säilöntäaine (E250).

Paisto-ohjeet ja vinkit

Täydellisen joulukinkun valmistus alkaa kinkun valinnasta.

Joulukinkkuja on saatavilla erikokoisina, potkalla ja ilman ja valmiiksi paistettuna.
Millainen joulukinkku sopii sinun jouluun?

Kinkku potkalla vai ilman?
Vuodesta toiseen suursuosikki on juhlakinkku potkalla, joka on kinkun alaosa. Kinkun sisällä kulkeva luu on poistettu, joten se on helppo viipaloida juhlapöytään. Potka antaa kinkulle juhlavuutta ja perinteisen joulukinkun muodon.

Luuton kinkku tehdään kinkun yläosasta, ja se on kaikki täysin syötävää (pl. nahka). Luuton kinkku mahtuu pienempäänkiin uuniin.

Minkä kokoinen kinkku?

Sopiva koko löytyy varmasti.
Valinnassa kannattaa huomioida kuinka monelle hengelle kinkun on riitettävä ja kuinka pitkään ja usein kinkkua on aikomus syödä vielä aattoillan juhla-aterian jälkeen. Lisäksi kannattaa huomioida onko tarkoitus hyödyntää loput kinkusta ruoanlaitossa. Aika monella hernekeittokattila porisee joulun jälkeen.
Kuinka paljon muita herkkuja joulun juhlapöydästä löytyy? Se vaikuttaa myös joulukinkun kokovalintaan.

Perussääntönä voi laskea kinkkua tarvittavan 1 kg / aikuinen ja 0,5 kg / lapsi. Vaikka kokonainen kilo kinkkua voi kuulostaa suurelta määrältä, pitää huomioida että kypsennyksen aikana painosta menetetään osa. Luu painaa perinteisessä joulukinkussa noin kaksi kiloa, joten se kannattaa laskea mukaan.

Meiltä saat myös valmiiksi kypsiä kinkkuja!

Joulukinkun paisto-ohje

Ota kinkku huoneenlämpöön ja työnnä paistomittari sen paksuimpaan kohtaan. Varmista ettei mittari osu mahdolliseen luuhun. Anna kinkun lämmetä vähintään 10 asteiseksi huoneenlämmössä. Aikaa tähän voi varata noin tunti per kilo. Kuumenna uuni 200 °C.

Aseta kinkku ritilälle ja varaa ritilän alle korkealaitainen uunipelti. Kaada pellille pieni määrä vettä. Vesi pitää uunin kosteana ja pelti kerää kinkusta valuvat nesteet ja rasvan. Lisää vettä paiston aikana tarvittaessa.

Aseta kinkku uuniin niin että kinkun paksumpi puoli osoittaa uunin takaseinään päin ja ohuempi pää ja mahdollinen potka osoittaa kohti uuninluukkua. Paistomittarin käyttäminen helpottaa kypsyyden varmistamista.

Aloita kinkun paistaminen 200 asteessa, jotta kypsyminen lähtee hyvin käyntiin. Laske puolen tunnin kuluttua lämpötila noin 100 asteeseen. Matala lämpötila ja maltilla tehty paistaminen takaa mehevän lopputuloksen.

Paista kinkkua kunnes se saavuttaa haluamasi lämpötilan.
Kypsennä kinkku vähintään 73-asteiseksi. 73-asteisena kinkku on perinteinen, mehukas ja vaaleanpunainen. Mikäli pidät kypsemmästä ja mureammasta kinkusta, paista kinkkua kauemmin, jopa 80 asteeseen saakka. Ylikypsän kinkun ystävä paistaa kinkun aina jopa 85 asteen lämpöön saakka. Aikaa kinkun paistamiseen kannattaa varata 60–80 minuuttia per kilo. Kinkun sisälämpötila nousee vielä pari astetta uunista pois ottamisen jälkeen.

Anna paistetun kinkun levätä vähintään tunnin ajan folioon käärittynä ja poista vasta sitten mahdollinen verkko. Älä heitä kinkun rasvoja roskiin, joku perheestä saattaa pitää siitä ruisleivän päällä :)
Muistathan että pellille kertynyttä vesi/rasvaseosta ei saa kaataa viemäriin tukkeutumisvaaran takia. Hävitä se roskien seassa.

Laita kinkku, joulun kunkku antsaitsemalleen paikalle joulupöytään. Koristele haluamallasi tavalla. Näitä voi olla esim. sinappikuorrutus ja neilikkakoristeet.
Nauttikaa hyvästä kinkusta!

Perinteisesti monella porisee hernekeittokattila joulun jälkeen. Hernekeittoa kannattaa valmistaa kerralla suurempi määrä, sen voi pakastaa.

Myös pyttipannussa joulukinkku antaa upeasti makua!
Klassinen kinkkupiirakka ja kinkkumunakas maistuvat koko perheelle silllonkin, kun tuntuu ettei jouluruoka enää maistu. Niin piirakkaan kuin munakkaaseen saat myös hukattua joulujuustojen ylijääneet rippeet ja kinkkupizza toimii samoin.

Ja jos kinkkua ei jäänyt yli eikä jouluruoka enää maistuisikaan, saat meiltä myös maittavat burgerit. Burger Boxeissa on kaikki helposti valmiina!

Joulukinkku on joulupöydän kunkku

Tuoresuolattu kinkku. Luuton, verkossa.

15,90 €/kg

Ainesosat: Porsaanliha

Ravintosisältö: energia: kJ/kcal 905/220
rasva (g) 16 josta tyydyttynyttä rasvaa (g)6
hiilihydraatit (g) 0
josta sokereita (g) 0
proteiini (g) 19
suola (g) 1,6

Alkuperämaa: Suomi

Tuoresuolattu kinkku. Kypsä. Luuton, verkossa.

24,90 €/kg

Alkuperämaa: Suomi

Ainesosat: Porsaanliha

Ravintosisältö: energia: kJ / kcal 905 / 220
rasva (g) 16, josta tyydyttynyttä rasvaa (g) 6
hiilihydraatit (g) 0
josta sokereita (g) 0
proteiini (g) 19
suola (g) 1,6

Tuoresuolattu kinkku. Potkalla, verkossa.

13,90 €/kg

Alkuperämaa: Suomi

Ainesosat: Porsaanliha

Porsaan kyljestä valmistettu, miedolla savulla ja pippurilla maustettu suussa sulava pippurirulla.

17,90 €/kg

Alkuperämaa: Suomi

Ainesosat: Sianliha, vesi, suola, mausteet (sipuli, maustepippuri), liivate (sika), stabilointiaine (E451, E452, E450), glukoosi, hapettumisenestoaine (E316), säilöntäaine (E250).

Paisto-ohjeet ja vinkit

Täydellisen joulukinkun valmistus alkaa kinkun valinnasta.

Joulukinkkuja on saatavilla erikokoisina, potkalla ja ilman ja valmiiksi paistettuna.
Millainen joulukinkku sopii sinun jouluun?

Kinkku potkalla vai ilman?
Vuodesta toiseen suursuosikki on juhlakinkku potkalla, joka on kinkun alaosa. Kinkun sisällä kulkeva luu on poistettu, joten se on helppo viipaloida juhlapöytään. Potka antaa kinkulle juhlavuutta ja perinteisen joulukinkun muodon.

Luuton kinkku tehdään kinkun yläosasta, ja se on kaikki täysin syötävää (pl. nahka). Luuton kinkku mahtuu pienempäänkiin uuniin.

Minkä kokoinen kinkku?

Sopiva koko löytyy varmasti.
Valinnassa kannattaa huomioida kuinka monelle hengelle kinkun on riitettävä ja kuinka pitkään ja usein kinkkua on aikomus syödä vielä aattoillan juhla-aterian jälkeen. Lisäksi kannattaa huomioida onko tarkoitus hyödyntää loput kinkusta ruoanlaitossa. Aika monella hernekeittokattila porisee joulun jälkeen.
Kuinka paljon muita herkkuja joulun juhlapöydästä löytyy? Se vaikuttaa myös joulukinkun kokovalintaan.

Perussääntönä voi laskea kinkkua tarvittavan 1 kg / aikuinen ja 0,5 kg / lapsi. Vaikka kokonainen kilo kinkkua voi kuulostaa suurelta määrältä, pitää huomioida että kypsennyksen aikana painosta menetetään osa. Luu painaa perinteisessä joulukinkussa noin kaksi kiloa, joten se kannattaa laskea mukaan.

Meiltä saat myös valmiiksi kypsiä kinkkuja!

Joulukinkun paisto-ohje

Ota kinkku huoneenlämpöön ja työnnä paistomittari sen
paksuimpaan kohtaan. Varmista ettei mittari osu mahdolliseen
luuhun. Anna kinkun lämmetä vähintään 10 asteiseksi
huoneenlämmössä. Aikaa tähän voi varata noin tunti per
kilo. Kuumenna uuni 200 C.

Aseta kinkku ritilälle ja varaa ritilän alle korkealaitainen
uunipelti. Kaada pellille pieni määrä vettä. Vesi pitää uunin
kosteana ja pelti kerää kinkusta valuvat nesteet ja rasvan.
Lisää vettä paiston aikana tarvittaessa.


Aseta kinkku uuniin niin että kinkun paksumpi puoli osoittaa
uunin takaseinään päin ja ohuempi pää ja mahdollinen
potka osoittaa kohti uuninluukkua. Paistomittarin käyttäminen
helpottaa kypsyyden varmistamista.

Aloita kinkun paistaminen 200
asteessa, jotta kypsyminen lähtee
hyvin käyntiin. Laske puolen
tunnin kuluttua lämpötila noin
100 asteeseen. Matala lämpötila
ja maltilla tehty paistaminen
takaa mehevän lopputuloksen.

Paista kinkkua kunnes se saavuttaa haluamasi lämpötilan.
Kypsennä kinkku vähintään 73-asteiseksi. 73-asteisena
kinkku on perinteinen, mehukas ja vaaleanpunainen. Mikäli
pidät kypsemmästä ja mureammasta kinkusta, paista kinkkua
kauemmin, jopa 80 asteeseen saakka. Ylikypsän kinkun
ystävä paistaa kinkun aina jopa 85 asteen lämpöön saakka.
Aikaa kinkun paistamiseen kannattaa varata 60-80 minuuttia
per kilo. Kinkun sisälämpötila nousee vielä pari astetta
uunista pois ottamisen jälkeen.


Anna paistetun kinkun levätä vähintään tunnin ajan folioon käärittynä ja poista vasta sitten mahdollinen verkko. Älä
heitä kinkun rasvoja roskiin, joku perheestä saattaa pitää siitä ruisleivän päällä :)
Muistathan että pellille kertynyttä vesi/rasvaseosta ei saa kaataa viemäriin tukkeutumisvaaran takia. Hävitä se roskien
seassa.


Laita kinkku, joulun kunkku antsaitsemalleen paikalle joulupöytään. Koristele haluamallasi
tavalla. Näitä voi olla esim. sinappikuorrutus ja neilikkakoristeet.
Nauttikaa hyvästä kinkusta!

Perinteisesti monella porisee hernekeittokattila joulun jälkeen. Hernekeittoa kannattaa valmistaa kerralla suurempi määrä, sen voi pakastaa.

Myös pyttipannussa joulukinkku antaa upeasti makua!
Klassinen kinkkupiirakka ja kinkkumunakas maistuvat koko perheelle silllonkin, kun tuntuu ettei jouluruoka enää maistu. Niin piirakkaan kuin munakkaaseen saat myös hukattua joulujuustojen ylijääneet rippeet ja kinkkupizza toimii samoin.

Ja jos kinkkua ei jäänyt yli eikä jouluruoka enää maistuisikaan, saat meiltä myös maittavat burgerit. Burger Boxeissa on kaikki helposti valmiina!

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping