Lisätiedot
Paino | 1 kg |
---|---|
Alkuperämaa | Espanja |
Ainesosat | Porsaan liha |
Iberico Presa on porsaan lapapaisti. Ibérico-sianlihan rasva sisältää yli 55 % oleiinihappoa. Tuon määrän ylittää vain oliiviöljy. Tämän takia Ibérico-sianliha on siis sekä maukasta ja laadukasta että myös terveellinen vaihtoehto. Valitsitpa perinteisen sisäfileen, luuttoman ulkofileen tai tyypillisen espanjalaisen “presa” tai “secreto” -lihapalan, valintasi on aina terveellinen ja maukas.
Iberico-porsas on nimetty Iberian niemimaan mukaan. Iberico-porsas kasvaa lounaisimmassa osassa Eurooppaa vapaana metsäisillä niityillä. Siat viettävät viimeisen kasvuvaiheensa niittymetsissä, joiden tammi-, kastanja- ja korkkipuiden terhoilla porsaat lihotetaan ja tunnusomainen marmorointi muodostuu. Maailmankuulu Iberico-porsaan liha on tunnettu erityisesti mureudesta, marmoroinnista ja intensiivisen tummasta maustaan.