Lisätiedot
Paino | Ei saatavilla/-tietoa |
---|---|
Alkuperämaa | Hollanti |
Allergeenit | Maito |
Ainesosat | Pastoröitu maito, suola. |
Beemster Gouda XO. Goudajuustojen käyttö on monipuolista. Ne sopivat voileivälle, herkutteluun ja ruoanlaittoon. Niitä voidaan raastaa, viipaloida, kuutioida tai sulattaa. Hollannissa vanhaa goudaa käytetään keittojen ja kastikkeiden maustamiseen.
Beemster XO on Hollannin Beemsteristä kotoisin oleva pastöroitu goudatyyppinen juusto. Beemster sijaitsee keskimäärin noin 4 metriä merenpinnan alapuolella.
Alun perin Beemsterin alueen piti tuottaa viljaa Amsterdamiin, mutta viljat eivät viihtyneet vanhassa merenpohjassa ja viljasadot jäivät varsin huonoiksi. Sen sijaan ruoho kasvoi ja kasvaa mineraalirikkaassa maaperässä varsin hyvin, tuottaen erittäin mineraali- ja proteiinipitoista maitoa lehmien sitä laiduntaessa.
Tämä maistuu Beemsterin juustoissa, joista XO on pisimpään (26 kk) kypsytetty.