CategoriesPoro Reseptit Riista

Syksyinen sienikäristys porosta

Perinteinen poronkäristys on luottovalinta. Tässä reseptissä poronkäristys saa kaverikseen metsäsieniä.
Kun varaat kypsymiseen riittävästi aikaa, ohuiksi viipaleiksi leikatusta poronlihasta syntyy murea ja maistuva käristys.

Ainekset

1 kg poron käristyslihaa

(ohueksi viipaloitua poron paistia, lapaa tai etuselkää)

30 g voita

4 dl vettä

2 tl suolaa

¾ tl mustapippuria myllystä

200 g suppilovahveroita

muutama katajanmarja

1 dl olutta

voita ja öljyä paistamiseen

Ohje

Sulata ja kuumenna voi isossa padassa. Lisää käristysliha pataan pieni määrä kerrallaan, että liha ei ala kiehua omassa liemessään. Paista kuumalla liedellä kauniin ruskeaksi. Siirrä jo ruskistunutta lihaa padan laidalle tai nostele erillisille lautaselle. Jatka käristämistä, kunnes kaikki liha on kauniisti ruskistunutta. Kumoa lihat takaisin pataan.

Paista suppilovahverot ja lisää ne pataan muutaman katajanmarjan kera.
Lisää vesi, suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna käristyksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1–2 tuntia.
Lisää haudutuksen lopussa olut pataan.

Tarjoile esimerkiksi perunamuussin tai keitettyjen perunoiden, karpaloiden tai puolukoiden kanssa.