CategoriesNaudanliha Paisto-ohjeet

Strip Loin -pihvi

Naudan ulkofile/kylki. Erittäin suosittu ja murea pihvi leikataan selän takaosasta. 

Ainekset

Strip Loin -pihvejä haluamasi määrä
Suola
Mustapippuri
Öljyä/voita paistamiseen

Ohje

Ota liha lämpenemään vähintään 30 min. ennen paistamista. Kuumenna paksupohjainen paistinpannu mahdollisimman kuumaksi.

Peitä liha kevyesti oliiviöljyllä ja mausta se mustapippurilla ja suolalla. Laita pannulle voi/öljyseos ja kuumenna se kuumaksi.

Lisää liha kuumaan pannuun ja jätä se paikalleen, jotta se karamellisoituu pinnasta.
Paista molemmilta puolilta noin 3–4 min. tai haluamaasi kypsyysasteeseen.

(Rare 52 °C, Medium rare 57 °C, Medium 63 °C,  Well done 68 °C.) 

Lisää pannulle voita ja valele lihaa muutaman kerran.

Poista liha pannulta ja anna sen levätä foliokääreessä 5–10 min. Voit viipaloida pihvin, kun se on levännyt foliossa sen 5–10 minuuttia. Käytä terävää sileää veistä ja leikkaa vastasyin.

Strip Loin -suikaleet ovat erinomaisia myös kylmänä, vaikka leivän päällä tai salaatissa.

Lisäkkeeksi ehdotamme  Cafe de Paris -maustevoita tai vaahdotettua tryffelivoita!