CategoriesLinnut Reseptit Riista

Sorsapaisti

Sorsa on rasvaisempaa kuin metsäkanalintu ja liha on tummempaa. Sorsapaistista tulee erittäin mehevää, kun maltat kypsyttää sen hitaasti lempeällä lämmöllä.

Ainekset

1–2 patavalmista sorsaa
1–3 dl lihalientä
1 sipuli
1 porkkana
halutessasi 1 omena
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Paistamiseen
3–4 rkl voita

Kastike
paistolientä
2 dl kermaa
2 tl mustaviinimarjahyytelöä

Ohje

Ota sorsat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta.

Ruskista sorsa paistinpannussa voisulassa  kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nosta sorsat paistamisen jälkeen laakeaan valurautapataan ja kaada päälle lihaliemi.
Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkana. Lisää sipulit ja porkkanat pataan.

Kypsennä uunissa miedossa lämmössä (110-120 asteessa) 3–4 tuntia. Valele sorsia paistoliemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana. Sorsat ovat kypsiä, kun luut ovat irtonaisia.


Liemen valmistus: Poista pinnalta enimmät rasvakertymät ja siivilöi liemi. Lisää paistoliemen joukkon kerma ja
viinimarjahyytelö. Viinimarjahyytelön voi korvata jollain omalla mieluisalla hyytelöllä. Omena sopii sorsan kanssa myös mainiosti.

Kiehauta.

Irrota sorsista luut ja aseta lihat tarjoiluvadille.

Tuntien haudutus takaa, että kokonaisena kypsennetystä sorsasta tulee mehevää.

Salvia ja omena antavat kivan makusäväyksen sorsapaistiin.