Ota sorsat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta.
Ruskista sorsa paistinpannussa voisulassa kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Nosta sorsat paistamisen jälkeen laakeaan valurautapataan ja kaada päälle lihaliemi.
Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkana. Lisää sipulit ja porkkanat pataan.
Kypsennä uunissa miedossa lämmössä (110-120 asteessa) 3–4 tuntia. Valele sorsia paistoliemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana. Sorsat ovat kypsiä, kun luut ovat irtonaisia.
Liemen valmistus: Poista pinnalta enimmät rasvakertymät ja siivilöi liemi. Lisää paistoliemen joukkon kerma ja
viinimarjahyytelö. Viinimarjahyytelön voi korvata jollain omalla mieluisalla hyytelöllä. Omena sopii sorsan kanssa myös mainiosti.
Kiehauta.
Irrota sorsista luut ja aseta lihat tarjoiluvadille.