CategoriesNaudanliha Paisto-ohjeet

Skirt steak

Skirt steak

Tämä pitkä ja litteä lihas leikataan ruhon takaosasta
vatsan alaosasta, se sekoitetaan usein Flank steakiin.
Helpoin tapa erottaa nämä kaksi toisistaan on lihassyiden
suunta. Flank Steakin lihassyyt menevät pitkittäin lihan suuntaisesti ja skirtsteakissa ne menevät selkeästi sivuttain ei pitkittäin.

Ohje

Skirt Steak on oikein valmistettuna murea ja herkullinen pihvi, se maistuu paljon vahvemmin naudalle lihasrakenteensa vuoksi kuin esimerkiksi perinteiset fileet ja onkin tämän takia haluttu ja jatkuvasti suositumpi raaka-aine vaikkakin vielä täällä Suomessa huomattavan ali-arvostettu.



Skirt steak kannattaa marinoida ennen paistoa. Puolikin tuntia riittää, mutta voit hyvin antaa marinoitua yön yli.



Paistaminen on helppoa ja nopeaa! Mahdollisimman kuumalla pannulla tai grillissä 2 minuuttia per puoli ja tämän jälkeen folioon vetäytymään 5 minuutiksi. Tätä lihaa ei kannata paistaa kypsäksi asti, koska siitä tulee sitkeää! Leikkaa skirt steak ohuiksi viipaleiksi vastasyin!

Tarjoile fajitaksien kanssa tai vaikka Philadelphia Cheese Steakinä!