CategoriesKaritsa, lammas Reseptit

Sitruunainen karitsanpaisti uunissa

Karitsanpaisti on todellista Slow Foodia, joka maistuu muinakin aikoina kuin vain pääsiäisenä. Herkullisen maun
karitsanpaisti saa yrteistä, sitruunasta ja valkosipulista.

Ainekset

2-3 kg karitsanpaisti
2-3 sipulia
sitruuna
suolaa ja pippuria

1-2 dl lihalientä tai valkoviiniä 

Yrttivoi

50-70 g voita
nippu tuoretta persiljaa
2 sitruunaa (tai maun mukaan)
5 kpl valkosipulinkynsiä
rosmariinin oksa

 

Ohje

  1. Huuhdo karitsanpaisti. Mikäli paistissa on paljon rasvaa, poista ylimääräiset.
  2. Tee paistin pintaan koloja.
  3. Silppua persilja, valkosipulinkynnet, 1 sitruunan mehu ja yrtit. Sekoita ainekset voin kanssa yrttivoiksi.
  4. Aseta paisti uunivuokaan. Laaka uunivuoka toimii tässä parhaiten.
  5. Lisää sipulit ja sitruunanviipaleita paistin vierelle. Lisää pohjalle hieman vettä.
  6. Lisää tehtyihin koloihin yrttivoita. Voit antaa makujen marinoitua vaikka seuraavaan päivään jääkaapissa.
  7. Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tunti ennen kypsentämistä, jotta liha ehtii lämmetä huoneenlämpöiseksi.
  8. Kuumenna uuni 2400 asteeseen.
  9. Mausta paistin pinta suolalla.
  10. Halutessasi käytä lihalämpömittaria. Työnnä se paistin paksuimpaan kohtaan
  11. Ruskista paistia kuumassa uunissa noin 30 minuuttia ja tämän jälkeen laske lämpö 150 asteeseen.
  12. Kaada paistin pinnalle lihalientä tai valkoviiniä.
  13. Anna paistin kypsyä välillä valellen miedossa lämmössä noin 2-2,5 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 70 astetta.
  14. Ota paisti pois uunista ja kääri folioon hetkeksi.

Lisukkeeksi sopii esimerkiksi kukkakaalimuhennos tai perunamuhennos.