CategoriesPorsas Reseptit

Ruskealla sokerilla karamellisoitu valkosipulinen possun paisti

Possun kasslerista hitaasti kypsytetty karamellisoitu paisti on niin arki- kuin viikonlopun ruokaa.
Skottilaiseksi paistiksin mainittu possun niska on helppo raaka-aine. Possun paisti paahdetaan hitaasti, joten lihasta tulee mureaa ja pinta karamellisoituu hienosti. Pienempiä paloja käyttämällä paistoaika on vain noin 2 tuntia. Paistin voi siis kypsentää kokonaisena tai pienempinä paloina!

 

Helppo kastike! 

Vain neljä ainesosaa – ruskea sokeri, voi, etikka (makeuden tasapainottamiseksi) ja valkosipuli sekä suola ja pippuri.
Sekoita ainekset ja kiehauta, jotta sokeri liukenee. Kaada se sitten possun lihan päälle. Laita liha uuniin noin 160 asteeseen.

Ainekset

1,75 – 2 kg possun kassleria, leikattu 8 yhtä suureen osaan (tai jätä kokonaiseksi)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

 

Kastike

  • 100 g voita
  • 1,5 dl ruskeaa sokeria
  • 1 dl siiderietikkaa (myös valkoviinietikka tai punaviinietikka käyvät)
  • 5 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Ohje

Esilämmitä uuni 160C (kiertoilma 140 C).

Sekoita kastikkeen ainekset ja laita kattilaan. Lämmitä sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Poista kattila liedeltä.

Ripottele possun lihapaloille suolaa ja pippuria.
Voitele vuoka ja aseta possun lihat vuokaan. Kaada kastike lihojen päälle. Peitä foliolla tai kannella. Paista 1,5 tuntia.

Poista uunista, poista folio/kansi ja kääntele lihoja. Laita takaisin uuniin ilman kantta 20 minuutiksi.
Poista uunista, käännä lihat ja lusikoi lientä päälle. Laita takaisin uuniin 20 – 30 minuutiksi tai kunnes
possun liha on kullanruskeaa ja kastike on muuttunut ohueksi siirapiksi (paksuuntuu jäähtyessään vielä enemmän).
Anna seistä 5 minuuttia ja kääntele lihaa kastikkeessa, jotta karamellisoitunut kastike peittää kaikki lihapalat.

Lisukkeeksi sopii esimerkiksi keitetty riisi ja parsakaali.

Possun paisti kypsennetään hitaasti, jolloin lihasta tulee murea ja ulkopinta karamellisoituu.
Pienempiä paloja käyttämällä saat enemmän karamellisoitunutta pintaa ja kypsennysaika on vain pari tuntia.