CategoriesHirvi Peura Poro Reseptit Riista

Riimiliha peurasta, hirvestä tai porosta

Ainekset

500 g esim. peuran ulkofilettä
2-3 rkl suolaa
1 rkl hunajaa tai sokeria
2 rkl konjakkia tai jaloviinaa
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
tuoretta persiljaa
½ rkl mustapippurirouhetta

Ohje

Sekoita hunaja, konjakki, mausteet ja hienonnetut yrtit keskenään ja hiero ne lihan päälle kauttaaltaan.
Kääri liha kelmuun tiiviiksi paketiksi ja anna sen vetäytyä jääkaapissa vuorokauden ajan.
Laita liha pakkaseen vähintään muutamaksi tunniksi, kunnes kohmettuu.
Leikkaa kohmeisesta lihasta mahdollisimman ohuita siivuja.

Tarjoile esim. balsamicosiirapin, rucolan ja
parmesanlastujen kanssa.