CategoriesPoro Reseptit Riista

Poron paahtopaisti punajuurien kera

Poron paahtopaisti valmistuu kätevästi uunissa yhdessä juuresten kanssa.

Ainekset (4 henk)

500 g poron paahtopaistia
1/2 rkl mustapippuria rouhittuna
suolaa maun mukaan
500 g punajuuria
2 punasipulia
rosepippuria/viherpippuria maun mukaan
tuoretta timjamia
2-3 laakerinlehteä
2rkl oliiviöljyä, voita
1rkl punaviinietikkaa

Ohje

Ota poron paahtopaisti huoneenlämpöön ajoissa ennen valmistusta, jotta liha ei ole kylmää. Hiero sen pintaan rouhittua rosepippuria ja suolaa.
Kuori ja paloittele punajuuret ja punasipulit reilun kokoisiksi paloiksi.
Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lisää kasvikset vuokaan ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla. Lisää vuokaan myös laakerinlehdet, oliiviöljyä sekä punaviinietikka.
Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ruskista poron paahtopaistiin kaunis väri kuumalla paistinpannulla voi/öljyseoksessa. Siirrä paisti punajuurien ja punasipuleiden päälle. Laita uunin lämpötila 150 asteeseen. Laita paistiin kiinni paistomittari ja kypsennä, kunnes se näyttää 60-65 astetta. Kypsentämisen jälkeen kääri vuoka folioon noin 15 minuutiksi.
Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja asettele takaisin punajuurien ja sipuleiden päälle.

Tarjoa esimerkiksi punaviinikastikkeen ja palsternakkapyreen kanssa