CategoriesReseptit Riista

Peuratartar

Peuratartar

Aromikas riista ei läheskään aina kaipaa kypsennystä. Suussasulavan herkun valmistuminen ottaa aikansa maustuessaan, mutta aktiivista työtä ei juurikaan ole. Tarjoile esim. tattimajoneesin kanssa.

Ainekset

400 g peuran kalvotonta paistia tai filettä
3 rkl hienonnettua salottisipulia
0,5 dl kokojyvä Dijon-sinappia
3 rkl rypsiöljyä
tuoretta timjamia
3 rkl Worcester-kastiketta
suolaa, pippuria

Ohje

Hienonna liha pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuoreen timjamin lehdet. Sekoita muut aineet lihan joukkoon ja mausta reilulla suolalla ja pippurilla.

 

Peuran maku on mieto, juomaksi sopii esim.

Tattimajoneesi

Ainekset

2 dl valmista majoneesia
n. 2 rkl tattiöljyä
ripaus pippuria

Ohje

Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarjoile peuratartarin kanssa.