CategoriesPasta Porsas Reseptit

Nduja tomaattipasta

Pohjimmiltaan tämä resepti on tomaattipohjainen lihakastike, mutta raaka-aineena on perinteisen jauhetun lihan sijasta käytetty Ndujaa.

Ndujan korkea rasvapitoisuus, joka antaa sille pehmeän, levitettävän rakenteen, mahdollistaa myös sen helpon sulamisen nopeasti tomaattikastikkeeseen. Ndujan lisäksi tarvitset vain sipulia ja paseerattua tomaattia.

Ainekset

  • 1 rkl (15 ml) ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 2 suurta salottisipulia, ohuiksi viipaleiksi
  • Suolaa
  • Tomaattimurskaa/
    paseerattua tomaattia 700 g
  • 115 g Ndujaa
    450 g Penne-pastaa tai jotain muuta putkimaista pastaa
  • 60 g hienoksi raastettua Pecorino Romano -juustoa

Ohje

Paista salottisipulit oliviiöljyssä paistinpannulla. Mausta kevyesti suolalla ja paista usein sekoittaen kunnes salottisipulit ovat pehmenneet mutta eivät ruskistuneet noin 5-7 minuuttia.

Lisää passata/tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta, kunnes kastike on hieman sakeutunut, noin 12–15 minuuttia.
Lisää Nduja ja sekoita puulusikalla kastikkeeseen. Keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes ‘nduja on täysin sulautunut kastikkeeseen, noin 1 minuutti.

Sillä välin, keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pastaa, al dente. Pastan tulee olla sisältä vielä hieman kypsymätön (noin 3 minuuttia vähemmän kuin paketti ohjeistaa). Siirrä reikäkauhalla pasta kastikkeeseen ja lisää noin 120 ml pastan keittovettä.
Lisää lämpöä ja keitä sekoittaen kunnes pasta on hyvin sekoittunut kastikkeeseen. Jätä pasta kuitenkin al denteksi.. Poista lämmöltä ja lisää puolet raastetusta juustosta ja sekoita nopeasti.
Mausta suolalla maun mukaan. Tarjoile heti ja lisää pastan päälle loput raastetusta juustosta.

Tämä pasta on parhaimmillaan heti nautittuna, mutta se säilyy hyvin myös myöhempää käyttöä varten. Se voidaan säilyttää ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa jopa 3 päivää.