CategoriesPasta Porsas Reseptit

Nduja – basilika-tomaattipasta

Pastaresepti, josta italialainenkin olisi ylpeä.

Ainekset 4 hlö

1-2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä, ohuiksi viipaleiksi

1 nippu basilikaa, lehdet silputtuna ja  varret hienonnettuna

Hieman mustapippuria
50 g tuoretta Ndujaa
2 x 400 g tölkkiä säilöttyjä tomaatteja
320 g Pennepastaa
Raastettua parmesaania tarjoiluun

Ohje

Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja basilikan varret ja kypsennä sekoittaen 1-2 minuuttia vaalean kullanruskeaksi.

Lisää Nduja ja paista puulusikalla hajottaen 1-2 minuuttia.

Lisää tomaatit ja 400 ml vettä. Riko tomaatit lusikalla.

Mausta ja sekoita basilikan lehdet kastikkeeseen. Varaa muutama koristeluun.
Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä matalaksi ja hauduta välillä sekoittaen 30–40 minuuttia, kunnes sakeutuu.

Keitä pasta sillä välin paketin ohjeiden mukaan. Säästä reilu desi pastan keitinvettä. Sekoita pasta ja Nduja-tomaattikastike. Lisää valmiin annoksen päälle hieman oliiviöljyä, raastettua parmesaania sekä koristeeksi basilikan lehtiä.

Tarjoile ja nauti.

Voit lisätä esimerkiksi luumutomaatteja ja aurinkokuivattua tomaattia maun mukaan.