CategoriesKaritsa, lammas

Karitsavartaat fileestä

Fileestä tehdyt karitsavartaat kypsyvät grillissä nopeasti. Koko perheen suosikki!

Ainekset

100-200 g karitsan filettä per ruokailija
Paprikaa
Punasipulia
Tortillalättyjä 1-2 per ruokailija
Öljyä
Suolaa
Mustapippuria
2-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 sitruunan mehu
2 rkl Tuoretta rosmariinin lehteä
hienonnettuna
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa tai korianteria
hienonnettuna
1-2 rkl Ketjap Manis soijaa
(1tl chilihiutaleita jos haluat potkua
ruokaan)
Varrastikkuja
Jääsalaattia
Tzatzikia

Ohje

Liota varrastikut vedessä 30 min ennen grillausta. Leikkaa fileet ja kasvikset varraspaloiksi. Sekoita mausteet ja nesteet huhmaressa tai tehosekoittimessa tahnaksi ja kaada kulhoon. Lisää öljyä jos on liian paksua. Sekoita joukkoon lihat ja kasvikset. Voit marinoida yön yli tai käyttää heti. Saat vahvemman maun, jos marinoit pidempään.

Pujota vartaisiin löyhästi kasviksia ja lihaa vuorotellen. Liian tiukkaan pakatut vartaat eivät kypsy tasaisesti! Lämmitä grilli kuumaksi ja grillaa suoralla lämmöllä 2-3 min per puoli, mielellään kansi päällä ja laita paiston jälkeen vuokaan.

Vuoraa vuoka foliolla ja anna levätä 10-15 min.

Tällä välin paahda tortillalätyt nopeasti grillissä. Laita lautaselle pinoon.

Revi salaatti kulhoon lisää loraus oliiviöljyä ja hyppysellinen Suolaa ja mustapippuria ja
sekoita.

Kokoa tortillat ja nauti!

 

HERKKUVINKKI
Ruokailija voi ottaa lautaselleen ensin tortillalätyn, laittaa siihen päälle salaattia ja tsatsikia, tämän jälkeen kokonainen varras tikkuineen tortillan päälle. Kääri tortilla rullaksi ja purista rullaa samalla kun vedät tikun lihasta pois.  Nauti!

Jos et löydä ketjap manista kaupasta
käytä tavallisen soijan ja hunajan
sekoitusta 1:1 suhteessa.