CategoriesKaritsa, lammas Reseptit

Karitsan ulkofilettä ja juuriselleripyreetä

Karitsan ulkofile maistuu juuriselleripyreen kanssa.

Ainekset

  • n. 600 g karitsan ulkofileetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • tuoretta rosmariinia
  • öljyä ja voita

Ohje

Puhdista karitsanfilee kalvoista ja leikkaa annospaloiksi. Rouhi päälle molemmin puolin suolaa ja mustapippuria myllystä. Lämmitä uuni 120 asteeseen. Laita kuumalle pannulle öljyä ja paista fileen paloihin paistopinta molemmin puolin. Lisää pannulle voita, valkosipulit ja rosmariinin oksat. Valele karitsaa sulaneella voilla hetki. Laita lämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan, aseta sisälämmöksi 55 astetta ja laita uuniin. Kun sisälämpö on oikea, nosta fileet vetäytymään esim lautaselle tai leikkuulaudalle vähintään 15 minuutiksi.

Juuriselleripyre

Ainekset

  • n. 500 g juuriselleriä kuorittuna
  • 0,5 l maitoa
  • suolaa
  • 50 g voita

Ohje

Pilko kuoritut juurisellerit hieman pienemmiksi paloiksi. Laita paksupohjaiseen kattilaan ja lisää maitoa niin että sellerit peittyvät. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes sellerit ovat täysin kypsiä. Pidä lämpö pienellä, ettei maito pala tai kiehu yli. Kaada keitinlientä 1 dl talteen ja loput pois. Lisää suola ja voi. Soseuta sauvasekoittimella pyreeksi. Lisää tarvittaessa keitinlientä jos pyreetä pitää ohentaa.