CategoriesKaritsa, lammas

Karitsan Tagliata parsakaalin ja anjovis-chilimaustevoin kera

Italialainen pihvisalaatti karitsan fileestä. 

Ainekset

0,5 dl oliiviöljyä
3 x 250 g lampaan ulko- tai sisäfilettä
2 valkosipulinkynttä, karkeasti hienonnettuna
1 pieni punainen chili ohuiksi viipaleina
2 sardellifilettä öljyssä, valutettu, hienonnettu
2 parsakaalia, viipaloi pituussuunnassa
1 nippu lehtipersiljaa ilman varsia

Parmesan-juustoa

Kapriksia

 

Anjovis-Chilivoi
100 g pehmeää suolatonta voita
2 sardellifilettä öljyssä, valutettu, hienonnettuna
1 rosmariinin oksa, lehdet hienonnettuna
1/2 tl kuivattuja chilihiutaleita

Ohje

1. Sekoita anjovis- ja chilipippuvoita varten kaikki ainekset kulhossa. Aseta 30 cm pitkä muovikelmu työtasolle ja peitä voi. Muotoile pyöreäksi pötkyläksi,
kääri muovikääre ja kierrä päät kiinni. Jäähdytä jääkaapissa.
2. Kuumenna 1 rkl öljyä suuressa paistinpannussa keskilämmöllä.
Mausta lammas, paista fileet erissä noin 6 minuuttia mediumiksi tai kunnes se on kypsennetty
haluamallasi tavalla. Anna levätä löyhästi foliolla peitettynä 10 minuuttia.
3. Kuumenna loput 2 rkl öljyä suuressa paistinpannussa keskilämmöllä.
Lisää valkosipuli, chili ja anjovis/sardelli ja keitä 1-2 minuuttia, kunnes ne tuoksuvat.
Lisää vajaa 2 dl vettä ja kiehauta. Lisää parsakaali ja keitä 3-5 minuuttia, kunnes parsakaali on kypsää.
Poista lämmöltä.
4. Leikkaa voi 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi lammas ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa parsakaalin, voin, persiljan ja paistimehujen kanssa.

Viimeistele Karitsan Tagliata parmesanjuustolla ja kapriksilla.