CategoriesHirvi Reseptit Riista

Hirviburger

Ainekset

Hirvipihvi:

1 sipuli

500–600 g hirvenlihaa jauhettuna

2 tl Dijon sinappia

1tl suolaa

1/2 tl mustapippuri

100 g pekonia

rosmariinioliiviöljyä

1 sipuli

 

Lisäksi:
4 Hampurilaissämpylää

1 juustoviipale/ pihvi (esim. Royal Gouda tai vahva Cheddar)

suolakurkkua

salaattia (esim. rucola)

 

Puolukkamajoneesi:

1 dl majoneesia

1/2 dl puolukoita (voit myös kokeilla karpaloita).

Ohje

Hienonna kuorittu sipuli. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi
Laita hirven jauheliha kulhoon, mausta pippurilla ja suolalla, lisää pekonit ja sipulit. Vaivaa tasainen massa burgereita varten. Paina pihvin keskelle kuoppa, jotta pihvi pysyy tasaisena paistettaessa.

Grillaa tai paista pihvit kuumalla pannulla noin 8 minuuttia välillä kääntäen. Kun olet paistanut n. 6 min. laita goudajuustoviipale pihvin päälle sulamaan.

 

Lämmitä halkaistut sämpylät (esim. leivänpaahtimessa tai grillissä).
Murskaa sulatetut puolukat kevyesti haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon majoneesi. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sokeria.
Kokoa hampurilaiset sämpylöistä, rucola-salaatista, puolukkamajoneesista, juustokuorrutetusta hirvipihvistä ja suolakurkuista.

Jos haluat pihvin mediumina niin paista pekonit ensin pannulla ja lisää jauhelihamassaan kypsänä!

Pyöräytä rucolat muutamassa tipassa rosmariiniöljyä ennen kuin laitat ne sämpylään. Sivele rosmariiniöljyä pihvien pintaan ennen paistoa.