CategoriesKaritsa, lammas

Haudutettua karitsan potkaa

Karitsanpotka on helppoakin helpompi valmistaa! Padassa haudutettuna siihen tiivistyvät upeat maut – vihannekset, yrtit ja punaviini.

Ainekset

4 kpl karitsan potka
2 kpl laakerinlehti
0,5 ruukkua tuoretta timjamia
2-4 valkosipulin kynttä kuorittuna
10 kpl mustapippuria
1 litra lihalientä (esim. kuutioista tai fondista)
2 dl punaviiniä
1 sipuli kuorittu ja lohkottu
2 porkkanaa kuorittu ja krouvisti
pilkottu
1 rkl tomaattipyre
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl worchestershire kastiketta tai soijaa
Öljyä paistamiseen

Ohje

Kuullota valkosipulit, sipuli ja porkkanat uuninkestävässä kattilassa, lisää tomaattipyre ja kuullota hetki kuitenkin niin ettei pyre pala. Kaada joukkoon punaviini ja keitä noin puoleen.
Lisää mausteet ja lihaliemi, kiehauta. Maista! Liemen tulisi olla vahvan makuista, lisää mausteita jos ei ole. Upota potkat liemeen ja hauduta kannen alla 150 asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Älä liikuttele potkia turhaan ettei ne hajoa! Jos nestettä haihtuu liikaa, lisää lihalientä.

Nosta potkat varovasti kauhalla ja pihdeillä syrjään. Siivilöi liemi talteen. Laita potkat takaisin liemeen. Voit tehdä tämän jo edeltävänä päivänä. Potkat maustuvat hyvin jääkaapissa liemessään. Seuraavana päivänä vain lämmität potkat varovasti hellalla tai uunissa. Tarjoile hunajaisten uunijuuresten ja esimerkiksi Chef@Home tumman valkosipulikastikkeen tai kermaisen mokkakastikkeen kanssa!

HERKKUVINKKI
Kun olet tarjoilemassa potkia, laita pieneen kattilaan Herkun tumma valkosipulikastike ja kiehauta, lisää potka kastikkeeseen ja pyöräytä siinä nopeasti, nosta lautaselle pystyyn luu ylöspäin uunijuuresten päälle ja kaada kastiketta pari ruokalusikallista päälle potkaa pitkin. Näin saa upean ja herkullisen kiillon potkaan ja kastike ei leviä turhaan jokapuolelle lautasta! Koristele timjamin oksalla!

Karitsanpotkasta saat tuhdin ja maistuvan pääruoan vähällä vaivalla.