CategoriesNauta Reseptit

Haudutettu Chuck Tender Steak tomaattivalkosipulipavuilla

Toscanan maut naudan Chuck Tender Steak -pihveillä, jotka on haudutettu hitaasti valkoisten papujen ja pinaatin kanssa. Parmesanjuustoa vielä päälle niin tulee hyvää!

Ainekset

  • 4 naudan Chuck Tender -pihviä, leikattu noi 2-2,5 cm paksuisiksi (noin 170-200 g kukin)
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1,5 dl  hienonnettua sipulia
  • valkosipulia maun mukaan 
  • 1 tölkki (400 g) italialaistyylisiä kuutioituja säilyketomaatteja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria
  • 1 tölkki (400 g) valkoisia papuja, huuhdeltu ja valutettu
  • 5 dl karkeasti hienonnettua tuoretta pinaattia
  • raastettua parmesaanijuustoa

Ohje

Kuumenna öljy suuressa tarttumattomassa pannussa keskilämmöllä kuumaksi.

Aseta naudan pihvit pannulle ja ruskista tasaisesti. Kaada ylimääräinen neste pois. Lisää sipulit, tomaatit, suola ja pippuri pannulle.

Kiehauta. Vähennä lämpöä ja peitä tiiviisti. Hauduta 1,5-2 h tuntia tai kunnes liha on mureaa.

Poista pihvit ja pidä ne lämpimänä.
Sekoita pavut lihan paistinnesteeseen. Kiehauta. Vähennä lämpöä hieman ja keitä 7–10 minuuttia tai kunnes kastike on sakeutunut. Sekoita usein.
Sekoita joukkoon pinaatti ja poista lämmöltä. Anna seistä hetken.

Tarjoile pihvit papusekoituksella. Ripottele päälle juustoa makusi mukaan.

Tätä lihaa kutsutaan myös ”Mock Tender” -pihviksi, koska se muistuttaa ulkofileetä.