CategoriesNauta Reseptit

Grillattu balsamico-valkosipuli Flank Steak

Flank Steak on oivallinen liha moneen. Se käy hyvin sellaisenaan pihvinä, viipaleiksi leikattuna Fajitakseen, voileivälle tai salaattiin. Tässä reseptissa maistuu vivahteikas balsamico-valkosipuli. 

Ainekset

1 kpl Flank Steak

2 rkl balsamiviinietikkaa

2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä

1 iso valkosipulinkynsi

1/2 tl timjaminlehtiä

Suolaa ja vastajauhettua pippuria

Ohje

Vaihe 1
Sekoita tehosekoittimessa etikka, öljy, valkosipuli ja timjami ja soseuta tasaiseksi. Kaada marinadi suureen lasi- tai keraamiseen astiaan pihvin päälle. Anna seistä vähintään 5 minuuttia. Voit laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä ja säilytä jääkaapissa.

Vaihe 2
Kuumenna grillipannu. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla. Grillaa kohtalaisen korkealla lämmöllä, käännä kerran, paista mediumiksi, noin 8 minuuttia per puoli. Siirrä pihvi laudalle ja anna seistä 10 minuuttia. Viipaloi pihvi, siirrä lautasille ja tarjoile.

Flank steak eli naudan kuve on monipuolinen, herkullinen ja myös hyvin  vähärasvainen osa. Flank Steak kannattaa kypsentää kokonaisena ja jättää mediumiksi