CategoriesNaudanliha Paisto-ohjeet

Flat iron steak

Flat Iron Steak on yhdysvaltalaisten lihanleikkaajien 2002 markkinoille tuoma pihvi, joka leikataan naudan lavasta, niin sanotusta Top Blade -osasta. Taitavat lihankäsittelijät poistavat kahden Flat Iron Steakin välistä paksun ja sitkeän kalvon ja näin saadaan kaksi ohutta pihviä. Pihvin nimi tulee siitä, että valmiiksi puhdistettu pihvi muistuttaa muodoltaan veitsen tai miekan lapetta.

Ohje

Flat Iron Steakia sanotaan toiseksi mureimmaksi naudan ruhon osaksi heti sisäfileen jälkeen, se myös paistetaan samalla lailla kuin sisäfile grillissä tai pannussa!

Grilli/pannu
Lämmitä grilli/pannu mahdollisimman kuumaksi, mausta huoneenlämpöinen pihvi ja paista noin 2 minuuttia per puoli. Laita pihvi foliokääreeseen ja anna vetäytyä ainakin 5 minuuttia. Leikkaa ohuiksi siivuiksi tai tarjoile pihvinä!

Tarjoile tuoreen chimichurri kastikkeen ja paahdettujen perunoiden kanssa!