CategoriesNaudanliha Paisto-ohjeet

File Mignon pannulla

Onnistumisen tae; laadukas raaka-aine, oikea voi ja kypsentäminen pannun ja uunin yhdistelmällä.

Ainekset

  • 4 kpl noin 220-250 g naudan sisäfilepihviä (noin 5-7 cm paksuja)
  • 3-4 rkl voita
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Ohje

Ota pihvit huoneenlämpöön ajoissa, jotta ne eivät ole liian kylmiä paistettavaksi (vähintään 30 min).
Mausta pihvit molemmilta puolista reilulla suolalla ja pippurilla.
Paista fileitä valurauta- tai hiiliteräspannulla korkealla lämmöllä 2 minuuttia per puoli.
Käytä paistamiseen voita tai voi-öljyseosta.

Siirrä paistamisen jälkeen välittömästi esilämmitettyyn uuniin 210 asteeseen.
Valurautapannun voi siirtää sellaisenaan uuniin.
Tarkka paistoaika on hyvä tae onnistuneeseen ja tasaiseen lopputulokseen.


Uunin paistoaika riippuu haluamastasi kypsyysajasta (ohje on noin 220-250 g pihville, jotka noin 5 cm paksuja):

 

Raaka 52 C noin 4 min
Medium miinus 54 C noin 5-6 min
Medium 60 C noin 6-7 min
Medium Plus 65 C noin 8-9 min
Kypsä 70 C noin 10+ min

 

Ota fileet pannulta ja aseta lautaselle, peitä kevyesti foliolla ja anna vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Tämä on tärkeää, sillä se jatkaa hieman pihvin kypsenemistä ja toiseksi mehut jakautuvat
koko lihaan tasaisesti, mikä antaa parhaan lopputuloksen.

Pihville sopii hyvin esimerkiksi Chef@Home Cafe de Paris maustevoi tai vaahdotettu tryffelivoi. 

Kastikkeen ystäville myymälästämme löytyy Bearnaise-, punaviini- ja kermainen pippurikastike.

Löydät tuotteet täältä >>

Muista antaa pihvien vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

File Mignonin lisukkeeksi sopii esimerkiksi uuniperunat ja raikas salaatti.