CategoriesNaudanliha Paisto-ohjeet

Chuck eye steak

Chuck Eye Steak leikataan nimensä mukaisesti chuck-ruhon osasta, joka sijaitsee naudan etuosassa eli hartia ja lapa seudulla. Tästä ruhon osasta tulee yleensä matalassa lämpötilassa haudutettavia maukkaita ”paisteja”, mutta tässä Chuck Eye Steakissa on mukana myös Rib Eye (Entrecote) pihveissäkin olevaa (logissimus dorsi) lihasta. Rib Eye leikataan yleensä 6-12 kylkiluun kohdalta ja Chuck Eye viidennen luun kohdalta. Toki tapoja on erilaisia ympäri maailman, mutta idea on sama joka puolella. Tämän takia Chuck Eye Steak kestää paljon paremmin myös pihveinä paistamista kuin moni muu chuck osan lihaksista.

Ohje

Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla
ja paista korkeassa lämpötilassa, kuten
mikä tahansa muu premium ruhon
osa, pihvin paksuudesta riippuen
2-4 min per puoli ja ota löysään
folioon vetäytymään ainakin
5 minuutiksi.
Chuck Eye Steak on
syytä jättää mediumiksi, koska kypsänä se on sitkeähkö!

Tarjoile paahdettujen perunoiden sekä lempi kasvistesi ja Herkun punaviinikastikkeen kanssa niin saat näyttävän ja maukkaan aterian!

Tätä pihviä kutsutaan ”poor man’s rib eye” köyhän miehen rib eyeksi. Mutta häviää paljon kalliimmalle kaimalleen vain vähän mureudessa! Eli on todellakin kokeilemisen arvoinen!