CategoriesPorsas Reseptit

Brie-pekonipasta

Pekonipasta on aina hyvää. Mutta, kun lisäät siihe Brie-juustoa niin se on taivaallista. Kokeile!

Ainekset

250 g pastaa
1-2 dl pastavettä myöhempää käyttöä varten
5 kpl ohuita pekonisiivuja
1/2 keltaista sipulia ohuiksi viipaleiksi
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
150 g brie-juustoa leikataan kuutioiksi
10-15 basilikanlehteä hienonnettuna
suolaa ja juuri murskattua mustapippuria maun mukaan
sitruunamehua maun mukaan

Ohje

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä isossa kattilassa.

Varaa 1 kuppi pastavettä myöhempää käyttöä varten. Valuta pasta ja laita sivuun.
Paista pekonit rapeaksi valurautapannulla. Laita jäähtymään talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
Pilko pekoni jäähdyttyään pieniksi palasiksi.
Lisää ohuiksi viipaloidut sipulit valurautapannuun ja paista pekonin rasvalla keskilämmöllä,
kunnes sipulit ovat karamellisoituneet, noin viisi minuuttia. Lisää valkosipuli ja sekoita hetki.
Lisää kuutioitu brie valurautapannuun yhdessä 1-2 dl varatun pastaveden ja sitruunamehun kanssa.
Sekoita jatkuvasti, kunnes juusto on sulanut ja lisää sitten keitetty pasta ja sekoita tasaiseksi.
Lisää pekoni ja hienonnettu basilika ja mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan.


Tarjoile heti. Nauti!

Homejuuston ystävä ripottelee päälle vielä Brie-juuston murusia.