CategoriesHirvi Peura Poro Reseptit Riista

Beef Wellington

Beef Wellington

Wellingtonin tapaan valmistetulla pihvillä tarkoitetaan voitaikinassa kypsennettyä lihaa, jolle makua antaa taikinan sisälle kätketty sienitäyte. Wellingtonin pihvi on liharuokien aatelia ja se sopii erinomaisesti tarjottavaksi myös juhlavammalle aterialle. Beef Wellingtonin voi tehdä hirven, poron tai peuran sisä- tai ulkofileestä.

Ainekset

N. 300 g hirven (noin 150 g syöjää kohden peuran tai poron sisä- tai ulkofilettä)
Suolaa

Pippuria
Noin 1 l metsäsieniä (esim. tatti, kanttarelli, suppilovahvero)
1 sipuli
1 ruukku persiljaa
Tuoretta tai kuivattua timjamia
0,45 dl madeiraa
1 paketti voitaikinaa
Kananmunaa voiteluun.

Ohje

Paista pihveihin nopeasti väri kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Pieni sienet hienoksi ja paista hienonnetun sipulin kanssa kevyesti ruskistaen. Lisää hienonnettu persilja, timjami sekä madeira. Jatka paistamista niin että neste haihtuu ja seos on mahdollisimman kuivaa. Pistä seos tehosekoittimeen ja sekoita niin kauan, että muuttuu tahnamaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä. 

 

Anna voitaikinan olla hetki huoneenlämmössä. Kauli taikinaa leivinpaperin välissä niin että saat leikattua siitä kaksi levyä, jotka riittävät pihvien ympärille. Ota jäähtynyt sienimassa ja taputtele siitä muovipussissa yhtenäinen laatta, ja kiedo se kokonaisuudessaan lihan ympärille. Kääri taikina sienimassalla verhotun lihan ympärille. Jätä saumakohta sivuille ja varmista sauman kestävyys vedellä. Voitele kananmunalla.

 

Paista 225–250-asteisessa uunissa niin kauan, että voitaikina kypsyy ja lihan sisälämpötila on 38–42 astetta. Anna seistä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kastikkeeksi sopii punaviinikastike, jota voi maustaa madeiralla.