CategoriesPaisto-ohjeet Possu

BBQ Ribs uunissa

BBQ Ribs uunissa

Ainekset

Possun ribsejä (1,5kg)
Omenamehua 1 litra
Vettä
Suola ja mustapippuri
Suosikki BBQ-kastike

Ohje

Laita haluamasi määrä Ribsejä korkeareunaiselle uunipellille tai syvään uunivuokaan ja ripottele molemmille puolille suolaa ja rouhi myllystä mustapippuria. Kaada ribsien päälle omenamehu ja lisää vettä sen verran, että ribsit melkein peittyvät. Laita uuniin (120-140 astetta) noin pari tuntia tai kunnes liha melkein irtoaa luista. Käännä paiston aikana ainakin kerran, niin molemmat puolet saavat sopivasti nestettä.


Ota ribsit pois nesteestä ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita uuni vähintään 200 asteeseen. Sivele ribsejä suosikki bbq-kastikkeella ja laita uuniin. Kun kastike on sopivasti karamellisoitunut (n. 5 -10 min) tee sama käsittely ribsien toiselle puolelle. Anna jäähtyä hetki, että pystyt leikkaamaan ribsit sopiviksi paloiksi ja tarjoile paahdettujen perunoiden ja Cole Slawin kanssa!

Tarkista ennen kuin alat kypsentää ribsejä, että lihan ns. alapuolella oleva kalvo on poistettu niin saat mureammat ribsit. Voit pyytää lihamyyjääsi tekemään tämän tai sitten ottaa ne kotona pois esim. tavallista ruokaveistä käyttäen. Ujutat veitsen kalvon alle keskeltä lihaa ja vedät ylöspäin niin kalvo lähtee nätisti kokonaisena pois.