CategoriesNauta Reseptit

BBQ naudan poski

Naudan poski on loistava slowfood-herkku, joka on parhaimmillaan suussa sulava grilliherkku. BBQ-kastike viimeistelee lihan mehukkaaksi.

Ainekset (8 annosta)

2 kg naudan poskea (noin 5 kpl)

1-2 tl suolaa

Ohje

Putsaa naudan poskista ylimääräiset kalvot ja mahdollinen rasva. Hiero suola naudan poskiin ja nosta ne uunivuokaan tai pataan. Lisää BBQ-kastikeesta noin puolet.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa vähintään 3 tuntia.
Anna jäähtyä ja kaada pohjalla oleva liemi kattilaan. Kaada joukkoon myös loput BBQ-kastikkeesta. Keitä kastiketta kasaan hiljaisella lämmöllä, jotta siitä tulee sopivan paksua siveltäväksi lihojen päälle grillatessa.
Ennen tarjoilua viimeistele naudan posket grillissä. Valele grillatessa BBQ-kastiketta poskien päälle.

Mikäli haluat oikaista hieman, voit käyttää valmista Chef@Home BBQ-kastiketta, jota saat myymälästämme ja verkkokaupasta.

BBQ-kastike

Ainekset

1/2 dl öljyä
1/2 dl muscovadosiirappia
1/2 dl ruskeaa sokeria
1/2 dl punaviinietikkaa
1/2 dl soijaa
1 kpl tuore chili (voi vähentää, jos haluaa miedomman maun)
1/2 dl punaviinietikkaa
3-5 kpl valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua timjamia
1-2 cm pala inkivääriä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria

Ohje

Tee ensin BBQ-kastike. Yhdistä ainekset keskenään ja sekoita esimerkiksi sauvasekoittimella.