CategoriesAnkka Paisto-ohjeet

Ankan rinta

Ankan rinta

Ota ankan rintafileet huoneenlämpöön ainakin puolituntia ennen paistoa.

Ohje

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Leikkaa ankan rasvaan ristikkoviillot kuitenkin niin ettei veitsi leikkaa lihaa. Hiero suolaa ristikkoviiltoihin. Laita kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin.

Pikkuhiljaa lämpenevä pannu auttaa rasvaa sulamaan paremmin ja saa sen rapeaksi. Käännä ankan rinnat, kun suurin osa rasvasta on sulanut ja paista noin kaksi minuuttia. Laita pannu uuniin 6-8 minuutiksi riippuen fileen paksuudesta. Jos pannun kahva ei kestä uunia, esilämmitä uunin kestävä vuoka uunissa ja aseta ankat vuokaan ja kaada irronnut rasva päälle. Ota ankat uunista ja nosta leikkuulaudalle vetäytymään noin 5 minuutiksi. Säästä rasva myöhempää käyttöä varten. Leikkaa fileet noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Ankka maistuu parhaalta roseena. tarjoile esimerkiksi punaviinikastikkeen ja ankan rasvassa paistettujen perunoiden ja kasvisten kanssa.

Älä leikkaa liian ohuita siivuja, koska tällöin liha jäähtyy nopeasti.

Ankan rinta on yleensä aika iso syötäväksi yksinään.